Thrillerul este un gen literar care a reusit sa captiveze si sa fie ecranizat in mii de productii cinematografice. Un thriller bun, fie ca este vorba despre un film sau despre o carte, are capacitatea de a oferi emotii bruste, de a creste adrenalina si de a crea senzatie de incertitudine sau de teroare. Nu toata lumea iubeste thrillerele, insa pentru cei care o fac, avem o lista cu 5 titluri deoseite pe care le pot citi atunci cand au nevoie de putina actiune.

 

Andrew Taylor – Jocul De-a destinul

Acest roman este unul dintre cele trei ce fac parte din trilogia Roth, în care Andrew Taylor face o adevarata radiografie a psihologiei psihopatilor. Actiunea se invarte in jurul rapirii micutei Lucy Appleyard, care dispare fara a lasa niciun indiciu. Misterul devine unul captivant pe masura ce sunt descoperite detalii infioratoare intr-un cimitir din Londra. Este unul dintre thrillerele care te va tine cu sufletul la gura si iti va oferi acele momente de adrenalina de care ai nevoie.

Rino Cammilleri – Justiție Divina

Este o poveste captivanta ce incepe in Roma anilor 1881  si este bazata pe fapte reale. In 13 iulie 1881, Papa Pius al IX-lea este condus pe ultimul drum, moment in care o banda de fanatici anticlerici se napustesc asupra cortegiului funerar cu scopul de a arunca siriul in Tibru. Dupa cativa ani, participantii la atac incep sa moara unul cate unul iar misterul trebuie sa fie rezolvat de Don Gaetano Alicante, un fost politist care ajunge sa intre in cea mai interesanta aventurii a vietii sale.

Karin Alvtegen – Tradarea

Romanul lui Karin Alvtegen a primit titlul de ” Cel mai buun roman politist nordic”, iar actiunea te va convinge ca este un titlu bine meritat. Totul incepe in momentul in care Eva este nevoita sa isi reevalueze mariajul cu Henrik, dupa ce afla ca acesta are o alta relatie. In cautarea razbunarii, aceasta il intalneste pe Jonas, cu care incepe sa aiba o relatie. Tradarea este o carte care analizeaza durerea provocata de minciune si consecintele pe care le au actiunile facute in urma furiei.

Andreas Eschbach – Ultimul dintre ei

Duane Fitzgerald este eroul acestei carti si ascunde un secret extrem de important. Subiect al unui experiment esuat, Duane este o persoana invalida, incapabila sa spuna prin ce a trecut in incercarea de a obtine puteri supraomenesti. Cineva ii afla secretul si incearca sa il deconspire. Cele 512 pagini ale romanului te vor face sa le rasfoiesti rapid si sa cauti in continuu actiunea.

Paul Levine – Să-i omoram pe toți avocatii

 

Daca alegi sa citesti aceasta carte ai in mana una dintre cele mai palpitante actiuni. Chiar daca nu iubesti genul politist, cuplul de avocati format din Steve Solomon si Victoria Lord te vor convinge ca merita sa dai pagina cu pagina pana descoperi misterul din spatele actiunii.

Cartea lui Paul Levine nu este doar un foarte bun thriller, ci este si o poveste de dragoste care te va fermeca si o comedie de-a dreptul excelenta. Daca vrei sa descoperi una dintre cele mai bune carti politiste pe care le-ai citit in ultima vreme, aceasta este, fara doar si poate, cea mai buna optiune.

Lista poate sa continue, in conditiile in care aproape zilnic apar povesti incredibile care iti aduc doza de adrenalina, drama si mister. Indiferent de titlul pe care il alegi, este bine ca o faci. Cartea iti va oferi intotdeauna mult mai multa actiune decat un film si iti va face imaginatia sa zburde.