Daca nu ati mai inchiriat niciodata o masina, e bine sa stiti ca sunt cateva informatii care va pot transforma experienta in una mai placuta, scutindu-va de evenimente nedorite. In acest articol discutam despre un astfel de aspect, mai exact despre alegerea locatiei de preluare si a celei de predare a automobilului.

Cel mai bun punct pentru a incepe experienta dumneavoastra de conducere este departe de orase mari, asa ca incercati sa ridicati masina dumneavoastra departe de aglomeratiile mari. Un scenariu placut pentru o excursie ar fi sa incepeti (fara masina) intr-un oras mai mic, de provincie, apoi sa inchiriati o masina atunci cand parasiti oraselul, sa explorati zona in timpul dumneavoastra liber conducand, apoi sa lasati automobilul intr-un oras mare si luati trenul inapoi, in cazul in care va puteti baza pe un sistem de transport public. In acest fel, va veti bucura de avantajele opririi pe traseu – in cazul in care ultimul lucru pe care ati vrea este o masina – fara a plati pentru vreuna.

Acestea fiind spuse, feriti-va de posibilele inconveniente la ridicarea masinii intr-un oras cu adevarat mic – un birou minuscul regional are aproape sigur o flota mai mica, pe de-o parte, iar personalul poate fi mai putin dotat pentru a face fata preocuparilor clientilor mai pretentiosi. Nu planificati preluarea sau predarea masinii intr-un oras mic intr-o sambata dupa-amiaza sau duminica – sau oriunde intr-o vacanta, atunci cand birourile sunt susceptibile de a fi inchise (cu exceptia garilor si locatiilor din aeroport).

Ridicarea masinii de la un aeroport, de obicei, costa mai mult decat ridicarea sa din centrul orasului. Daca nu aveti nevoie de o masina imediat dupa zbor, uitati-va dupa un serviciu de inchiriere mai ieftin, cu preluare din centrul orasului. Dar, si preluarea de la aeroport poate avea propriul sau avantaj; mai multe locatii centrale de inchirieri auto au orar de functionare mai scurt (si pot inchide la pranz, de exemplu) sau sunt ascunse intr-un labirint de strazi inguste. De asemenea, luati in considerare traficul – poate fi mai usor sa conduceti departe de un aeroport decat sa gasiti o parcare in centrul orasului. Inainte de a alege o locatie de inchiriere, uitati-va pe o harta. S-ar putea sa aflati ca un birou de inchiriere aproape de o statie de metrou este mai la indemana decat unul in centru (desi unele statii de ridicare vin si cu taxe de aeroport). Din fericire, taxele de aeroport / gara se aplica numai la locatia de preluare, nu si la predare.