Îți dorești un zâmbet ca în reviste dar îți este rușine să porți aparat dentar? Soluția vine de la aparatul ortodontic lingual 2D.

În București, clinicile stomatologice care oferă servicii de ortodonție  sunt multe, trebuie doar să o alegi pe cea mai potrivită pentru tine, cum ar fi o clinică, pentru care provocarea zilnică reprezintă zâmbetul perfect al clienților săi. Clinica de aparate dentare din sectorul 6 oferă tratamente ortodontice și de cosmetică dentară, într-un mediu profesionist, plăcut și relaxant iar tratamentele sunt realizate cu multă atenție și folosind cele mai avansate tehnologii și tehnici.

Ce tip de aparat dentar să aleg?

Aparatul dentar de tip safir este poate cel mai comun și căutat tip de aparat dentar, în special de către adulți datorită efectului său estetic.

Aparatul dentar fix metalic este defapt clasicul aparat dentar, care și astăzi este preferat de multe persoane, în special în rândul adoleșcenților.

Pe lângă acestea, mai există și aparate dentare incognito, liguale 2D sau WIN iar pentru a-l alege pe cel mai potrivit pentru necesitățile tale, ideal ar fi să să te prezinți la un consult într-o clinică stomatologică unde medicii specialiști te vor îndruma cum se cuvine.

De ce aparatul lingual ortodontic  2 D?

Pentru că aparatul dentar clasic poate arăta urât, există aparatele linguale 2D cu margini rotunjite pentru a nu fi inconfortabile.

Aparatul ortodontic lingual este perfect invizibil, arcurile fiind poziționate în mod invizibil, doar pe partea din interior a dinților.

Datorită transferului optim al forței către dinte, rezultatele sunt vizibile rapid iar aparatul ortodontic dentar lingual are blacketurile cele mai plate de pe piață, în acest moment.

Dificultatea în ceea ce privește vorbirea și mâncare este minimă. Astfel, purtarea aparatului dentar nu va mai fi nici un chin, nici o rușine ba chiar nici nu va ști nimeni că îl purtați.

Cum îngrijim un aparat dentar?

Pe perioada purtării unui aparat dentar, igiena orală este esențială pentru a putea duce tratamentul la bun sfârșit și pentru a evita acumularea bacterilor.

În primul rând, folosiți ceara de protecţie pe toate zonele aparatului care ar putea jena buzele, obrajii sau limba.

În primele zile după aplicarea aparatului este recomandat să consumaţi alimente de consistență mai redusă și în plus, încercaţi să evitați alimentele dure, crocante sau lipicioase și băuturile carbogazoase ce pot deteriora aparatul.

De preferat ar fi și să tăiaţi alimentele în bucăţele mici pentru a le putea mesteca mai uşor şi faceţi acest lucru doar pe dinții posteriori pentru a evita deteriorarea sau mișcarea aparatului dentar.

Periajul este esențial.  Alegeți periuțe moi cu partea activă mai mare, acestea fiind mai eficiente și deși poate fi ma greu, ajutați-vă și de ața dentară pentru  putea curăța atât dinții, precum și aparatul corespunzător.

Periajul dentar trebuie făcut neapărat după fiecare masă cu o pastă de dinţi cu fluor şi completat apoi de folosirea apei de gură şi a duşului bucal, care pe lângă curăţarea spaţilor interdentare, realizează şi un masaj foarte eficient al gingiilor.

 

Te-ar putea interesa si articolul Ce trebuie sa stii inainte sa iti pui un aparat dentar