Rezervor de vitamine, enzime, minerale, oligoelemente, aminoacizi, laptisorul de matca poate fi alegerea ideala pentru oricine.

Alimentul complet si produsul apicol cu cel mai complex si variat profil nutritional, laptisorul de matca detine aproape toate substantele nutritive necesare organismului si este singura sursa naturala de acid 10-HDA si acetilcolina, nutrienti esentiali pentru corpul uman, dar imposibil de sintetizat de catre acesta.

Laptisorul de matca pur arata ca o crema vascoasa alb-galbuie, cu aspect de lapte condensat, gust acrisor si usor astringent, cu miros caracteristic.

Este singura hrana cu care regina stupului se hraneste toata viata si care ii asigura 4-5 ani de trai sanatos, spre deosebire de restul albinelor lucratoare, care au o viata de doar 45 de zile.

Laptisorul de matca pur  actioneaza preventiv, oferind organismului cele mai importante substante nutritive de care are nevoie sau de care duce lipsa.

In plus, el activeaza, regleaza si stimuleaza reactiile biologice, confera energie fizica si intelectuala, stimuleaza in mod armonios sistemul nervos si circulatia sanguina.

Laptisorul de matca este un remediu universal, deosebit de valoros care, consumat adecvat, iti ofera o varietate de beneficii pentru sanatate. Este potrivit atat pentru copii, cat si pentru aduti si varstnici, fiind folosit pentru prevenirea sau ameliorarea diferitelor afectiuni, dar si in tratarea si vindecarea unor boli grave.

Efectele benefice ale laptisorului de matca sunt recunoscute inca din antichitate, iar studiile stiintifice actuale si marturiile clientilor ApiLand confirma actiunile binefacatoare ale acestuia asupra sanatatii si frumusetii.

Gandeste-te la faptul ca albinele lucratoare care il produc au o durata de viata de numai 5-8 saptamani, iar albina regina (matca) hranita doar cu laptisor de matca traieste intre 4 si 6 ani, adica de peste 50 de ori mai mult. In plus, aceasta atinge o fertilitate uluitoare, producand un ou la fiecare 45 secunde, si un total de 1.500 – 2.000 de oua pe zi.

Odata ce ii descoperi beneficiile, iti vei da seama ca laptisorul de matca este un adevarat medicament natural. In domeniul sanatatii, am putea spune ca nimic nu-l poate egala.

Iata cateva beneficii aduse de  laptisorul de matca:

Dureri de cap sau insomnii?

Laptisorul de matca ajuta si la diminuarea migrenelor, iar atunci cand este utilizat in combinatie cu anumite tehnici simple de relaxare, laptisorul de matca poate duce la disparitia acestora. O alta problema cu care se confrunta in special varstnicii este insomnia. Aceasta poate fi un motiv de ingrijorare atunci cand reprezinta un simptom al unei tulburari, cum ar fi, de exemplu, stresul cronic.

In acest sens, laptisorul de matca poate elimina stresul, deoarece contine niacina si piridoxina, ambele calmante naturale foarte eficiente, care nu dau niciun fel de dependenta.

Stimulent intelectual

Laptisorul de matca este un excelent stimulent intelectual. Prin prezenta anumitor oligoelemente esentiale (fosfor, magneziu), a anumitor vitamine (vitaminele B1, B2, B6), a aminoacizilor (fenilanalina, triptofan), laptisorul de matca s-a dovedit a fi util pentru imbunatatirea starii psihice, cresterea randamentului intelectual si imbunatatirea memoriei. Asadar, laptisorul de matca poate fi un inlocuitor natural al medicamentelor dedicate imbunatatirii memoriei consumate intens de studenti pe perioada sesiunilor.

Tratament pentru artrita, dureri de spate si osteoporoza

Artrita este o boala destul de des intalnita care afecteaza articulatiile prin inflamarea acestora, distrugand, astfel, flexibilitatea normala a articulatiei.

Cercetarile au ajuns la concluzia ca, in cazul suferintelor generate de artrita, ar fi bine sa fie urmata o dieta vegetariana si, in plus, sa fie consumat zilnic laptisor de matca.

Laptisorul de matca ajuta la disparitia durerilor frecvente (mai ales cele ale spatelui), combate infectiile si inflamatiile si, in general, elimina oboseala.

 

Te-ar putea interesa si articolul Cum te ajuta consumul de laptisor de matca!