club de mate

In momentul in care un copil incepe sa urmeze scoala, va avea nevoie, pe langa rechizite, inclusiv de manuale de calitate, care sa il ajute sa aiba un parcurs cat mai lin in procesul de acumulare a informatiilor utile.

Dupa parcurgerea primelor clase ale scolii primare, elevii vor dobandi elementele de baza care vor contribui la fundamentarea disciplinelor studiate intr-o etapa ulterioara a procesului educational.

Acestia isi vor alege disciplinele preferate in functie de calitatile native pe care le au, dar si in functie de prestanta profesorilor responsabili cu pregatirea elevilor.

Asteptarile pe care profesorii si parintii le au de la elevi, sunt bazate in mare masura pe rezultatele obtinute la testele care vor reflecta obiectiv nivelul de pregatire.

Pentru ca elevii sa poata obtine rezultate bune la testele primite, acestia vor efectua o pregatire temeinica anterioara, care va presupune nu doar rezolvarea exercitiilor propuse in clasa de catre profesori, ci si a celor din manualele auxiliare, care au ca scop trecerea la un nivel superior de cunoastere.

Cum poate fi obtinut un nivel superior de pregatire?

Pentru ca elevii sa devina mai performati in ceea ce priveste acumularea de informatii utile, este necesar ca acest proces de invatare sa se desfasoare continuu sub indrumarea unor profesori calificati.

Dupa parcurgerea lectiilor predate in clasa la ora de matematica, elevii sunt sfatuiti sa persevereze in cunoastere si sa aiba o atitudine deschisa catre invatare, abordand exercitii suplimentare cu grad crescut de dificultate.

Matematica va constitui mereu o provocare pentru acei elevi care isi insusesc notiunile de baza si in final descopera ca aceasta disciplina poate fi abordata intr-un mod placut, fiind deosebit de utila si stand la baza unei parti insemnate a lucrurilor care ne inconjoara.

Elevii care se organizeaza in scoli, in ceea ce se numeste in termeni generici Clubul Matematicienilor, vor avea mai tarziu cariere de succes in domenii exacte, cum ar fi ingineria, arhitectura si informatica.

Geometria are rolul de a modela modul de a privi si de a analiza figurile geometrice, precum si a pregati luarea unor decizii corecte in anumite situatii care se refera la constrangerile spatiale.

Algebra ajuta la efecturea calculelor analitice aparent complicate intr-un mod corect, cat mai simplu

si elegant.

Incercarile de a trece la un nivel superior de cunoastere in domenul matematicii nu vor ramane nerecompensate, deoarece manualele auxiliare din colectia “Clubul Matematicienilor” vor contribui la succesul de mai tarziu al elevilor care urmeaza aceasta forma de pregatire.

Exista multe povesti de succes ale elevilor care s-au pregatit temeinic la matematica, iar dupa absolvirea scolii generale, cu rezultate exceptionale, le-a fost oferita oportunitatea de a-si continua studiile in cadrul unor licee din afara tarii, prilej cu care au luat contact cu alte metode mult mai placute de invatare.

Dupa absolvirea tuturor formelor de invatatmant din strainatate, multi dintre elevii de liceu vor fi deja integrati si vor ramane sa evolueze profesional in tarile adoptive, sperand astfel la o viata mai buna.

Asadar exista o legatura directa intre Clubul Matematicienilor si succesul in viata, ceea ce poate fi un aspect imbucurator, deoarece se poate demonstra astfel ca munca elevilor poate fi recompensata ulterior in viata.

Succesele mari se cladesc cu pasi marunti, iar unii dintre acesti pasi presupun parcurgerea manualelor din colectia “Clubul Matematicienilor”, aspect ce va contribui decisiv la reusita profesionala de mai tarziu.