Chaplin

Filmul biografic Chaplin este o comedia dramatica britano-american care ne aduce in prim plan viata actorului si regizorului britanic britanic Charlie Chaplin.

Filmul, a fost produs și regizat de  catre Richard Attenborough avand pe  Robert Downey Jr., Marisa Tomei, Dan Aykroyd, Penelope Ann Miller impreuna cu Kevin Kline in rolurile principale.

Geraldine Chaplin  nefiind altcineva decat fiica lui Charlie Chaplin interpreteaza cu mult succes rolul bunicii sale din partea tatalui aceasta fiind Hannah Chaplin.

Pelicula este o adaptare de William Boyd, Bryan Forbes și William Goldman ecranizata dupa carțile My Autobiography de Chaplin si Chaplin His Life and Art .

Coloana sonora este compusa de nimeni altul decat celebrul John Barry care a avut grija sa insoteasca momente importante de fondul muzical de efect.

Filmul este montat si structurat in prim planul unor flashback-uri ale unui Charlie Chaplin batran care traieste  in Elvetia.

Acesta isi aminteste momente din viata sa in timpul unei conversatii cu personajul fictiv George Hayden, editorul autobiografiei sale, scene foarte frumos puse in evidenta.

In anul 1972 la 10 ani dupa ce Chaplin si George au finalizat autobiografia, Chaplin este invitat in America dupa ce fusese exilat din SUA pentru a primi Premiul Onorific Oscar la ceremonia de decernare a premiilor Academiei de Film si Stiinte din data de 10 aprilie 1972.

Desi Chaplin este inca foarte nemultumit de exilarea sa din SUA si se temuse ca a fost uitat, publicul se bucura foarte tare la proiectarea filmelor sale clasice fiind un real succes.

Filmul Chaplin a avut parte de cea mai mare recunoastere decernandu-i-se premiul Oscar, moment in care prezenta sa la decernare a starnit emotie printre public si nu numai, Charlie Chaplin, traind supremul moment al incununarii carierei sale, cu ochii in lacrimi.

Chaplin este o pelicula care poate fi traita de generatii intregi la fel.