tutorialele

Tutorialele reprezinta adesea ultima sursa de informare in caz de vreo problema, dar nu trebuie ca intotdeauna sa fie asa. Acestea pot fi folosite si pentru a te dezvolta profesional si a invata in continuu lucruri noi.

Spre exemplu, exista tutoriale tech care te pot ajuta sa inveti cum sa manageriezi diferite lucruri ce tin de tehnologie. De la baze de date, site-uri, software PC, la partea hardware a unui calculator, telefon, laptop, ba chiar si anumite actiuni care se fac de obicei in service-uri.

Singura problema in ceea ce priveste partea hardware este ca trebuie sa exersezi/incerci pe aparatura la care nu tii prea mult si iti permiti sa o strici incercand sa o repari. Nu toate ies asa cum te astepti, iar daca produsul este inca in garantie sa nu risti desfacerea lui pentru ca poti pierde garantia.

Acum ca am trecut peste partea de disclaimer, poti folosi tutorialele pentru a invata skill-uri noi si a te dezvolta. Astfel, reusesti sa acumulezi experienta si gasirea unui job este mult mai usoara.

Angajatorii caută în momentul acesta persoane autodidacte care reușesc să deprindă cunoștințe și skill-uri pe cont propriu. Aceste persoane reprezintă o resursă uriașă pentru companie deoarece angajatorul este asigurat că orice problemă apare sigur va avea și soluția mai devreme sau mai târziu. Astfel, cu toții vrem să fim acea persoană care reușește să învețe pe cont propriu și să treacă de orice problemă apare.

Dacă pe partea de hardware este puțin mai greu. Ei bine, aceea este parte care oricum are cele mai puține probleme și adesea componentele care încetează să mai funcționeze sunt înlocuite cu altele noi. În ceea ce privește partea de software trebuie să ai cunoștințe despre cum funcționează diferitele ecosisteme și să te descurci în a căuta rezolvarea pentru problemele care apar.

Nu ne mai ascundem după deget și putem recunoaște că tutorialele și diferitele articole de pe internet ne ajută să ne facem joburile în ziua de astăzi. Și până la urmă nu este nici o rușine în a recunoaște asta, tehnologia și programele evoluează într-un ritm foarte alert și dacă informația este la un click distanță de ce să nu profităm de asta? Astfel, în loc să înveți 100 de erori și rezolvarea lor poți învăța să interpretezi și să înțelegi ușor tutorialele, astfel poți rezolva 100 de erori fără ca măcar eă fi auzit de ele în prealabil.