Esti proaspat casatorit, sau ai parasit cuibul parintesc si vrei sa stai singur, alegerea unei garsoniere poate fi varianta cea mai buna pentru tine.

Garsoniera este locuinta cu o singura camera, care poate fi decomandata, semidecomandata, confort 1 sau confort 2 si care poate masura intre 18 si maxim 50 m patrati. In functie de marime, pe langa camera propriu-zisa, mai poate avea, bucatarie, baie sau debara. Cu cat spatiul este mai mic, cu atat utilitatile sunt mai putine, iar mobila si electrocasnicele vor fi foarte dificil de aranjat.

Ar trebui sa mai stii ca, in fara de garsoniera, exista si apartamente cu o singura camera, diferenta constand, bineinteles, in marimea spatiului. Fiind un spatiu mai mare, nu vei intampina probleme in amenajarea ei si nu vei sta intr-un picior, ca sa zic asa, sa te speli sau sa gatesti.

Atunci cat te hotarasti sa faci o investitie imobiliara si sa cauti garsoniere de vanzare, ar trebui sa ai in vedere mai multe aspecte.

In primul rand, orienteaza-te catre un spatiu care se incadreaza in bugetul tau. Totusi, gandeste-te si la confort si la viitor. Daca ai in plan sa iti intemeiezi o familie si sa ai copii, alegerea unei garsoniere nu ar fi una potrivita. Chiar daca nu ai toti banii, poti gasi dezvoltatori care iti pot da sansa sa platesti in rate sau poti accesa credite, astfel incat sa ai posibilitatea alegerii celei mai bune variante.

Daca locuiesti in Bucuresti, vei avea o sumedenie de garsoniere de vanzare din care sa alegi. Chiar daca oferta este foarte variata, aceasta acoperind toate sectoarele Bucurestiului, tot va trebui sa alegi zona cea mai potrivita pentru tine. Alege o zona linistita, in care sa ai parte de odihna si, care iti pune la dispozitie anumite facilitati precum magazine, parcuri, scoli, gradinite, spitale, acces la mijloace de transport in comun.

Daca optezi pentru garsoniere noi, trebuie sa stii ca, acestea sunt construite in ansambluri rezidentiale in zonele de periferie sau in afara localitatii, si vei avea nevoie de masina proprie, de care vei depinde sa pleci si sa ajungi acasa.

In afara de aceste aspecte, va trebui sa studiezi indeaproape si documentele juridice si tehnice ale viitoarei tale locuinte. Apeland la un agent imobiliar sau avocat, vei putea sa alegi in cunostinta de cauza, fara pierdere de timp si bani si fara sa fii pacalit.

In acest sens, va trebui sa afli daca, cel care are garsoniere de vanzare, este si proprietarul acestora. Apoi, cere un extras de carte de funciara pentru a vedea daca imobilul este sau nu grevat de sarcini.

Pentru acele garsoniere noi din complexurile rezidentiale, solicita dezvoltatorului, autorizatia de construire, certificatul de urbanism din care s-a reiasa ca  s-a construit cu respectarea PUD, PUZ sau PUG, pentru ca nu vrei sa te trezesti cu imobilul demolat, din cauza ca nu a fost construit cu respectarea planului de urbanism si prevederilor legale.

Cartea tehnica este foarte importanta si va trebui sa o soliciti inainte de receptia finala a constructiei iar daca imobilul este deja terminat, inainte de a semna orice fel de acte juridice (antecontract sau contract de vanzare-cumparare). Din ea vei afla detalii despre proiectul tehnic precum si ce materiale de constructie, instalatii sanitare si electrice s-au folosit.

 

Citeste siDiferente intre locuintele noi si vechi din Bucuresti