Companiile tehnice de regula ofera cele mai bune locuri de munca. Insa daca va aflati in afara sferei de tehnologie, un astfel de job nu pare prea potrivit. Cu toate acestea, exista locuri de munca unde nu sunt necesare cunostintele in programare.

,,Folosim tehnologie de ultima generatie in fiecare zi, insa avem un department special de IT care se ocupa de tot ceea ce este necesar. In acest fel, daca modelele noastre intampina vreo problema tehnica, pot apela oricand la ajutorul echipei de IT. Asadar, nu este nevoie de cunostinte in domeniu, desi tehnologia face parte din munca noastra de zi cu zi.” a declarat Andrada, reprezentanta a unui studio de modele online.

Exista o serie de domenii si departamente in care oricine se poate angaja, chiar daca nu exista experienta anerioara pe partea tehnica. Printre cele mai populare se numara:

  1. Recrutarea tehnica

Unul dintre lucrurile grozave despre industria tehnologica este faptul ca se dezvolta rapid. In fiecare zi sunt postate anunturi de angajare si pentru a alimenta aceasta crestere, industria tehnica are nevoie de o armata de recrutori.

In mod clar, acest rol necesita o combinatie unica de cercetare si abilitati interpersonale. Ceea ce face recrutarea in industria tehnologica unica este ca rolurile pe care le veti cauta se vor schimba mereu.

  1. Marketingul produsului

Odata ce o echipa tehnologica incepe sa se adune, urmatoarea intrebare fireasca este: „Ce ar trebui sa lansam?” Deoarece dezvoltarea de produse inovatoare este in centrul industriei tehnologice, companiile incearca intotdeauna sa vina cu idei noi.

Pentru a conduce aceasta investigatie, firmele tehnologice folosesc un fel special de marketing. In timp ce marketerii de produse desfasoara o multime de activitati de marketing traditionale, inclusiv in crearea de reclame, functia lor cea mai importanta apare in procesul de dezvoltare a produsului.

  1. Dezvoltarea afacerilor

Spre deosebire de un vanzator traditional care s-a concentrat pe vanzare, un proiect de dezvoltare a afacerilor se refera la construirea unui parteneriat. Acest job presupune gasirea a ceea ce fiecare companie poate aduce in plus prin astfel de parteneriate, iar la final ambele sa creasca.

  1. Modele online

Cariera de model online a explodat in ultimii ani, fiind cel putin in Romania, cea mai prospera industrie. Popularitatea este in continua crestere, la fel si castigurile celor care activeaza pe aceasta nisa.

Modelele online lucreaza zi de zi cu site-uri internationale si au la dispozitie echipamente de ultima generatie, studiourile fiind la curent cu tot ce apare nou in materie de tehnologie. Desi jobul lor depinde de componentele tehnice, nu este necesar sa aiba cunostinte in acest domeniu. In fapt, pentru a incepe o astfel de cariera nu este nevoie nici macar de experienta pe piata muncii. Nu este de mirare ca tot mai multe femei aleg sa isi cladeasca o astfel de cariera.