Circuitul turistic este o inlantuire de destinatii, pentru cei care vor sa vada mai multe locuri intr-o perioada scurta de timp. Agentiile de turism se intrec in circuite turistice, care mai de care mai interesante ca destinatii, facilitati si preturi. Poti strabate Romania in lung si-n lat, si chiar ai ce vedea aici, pentru ca avem o tara unica prin relieful si traditiile sale.

De asemenea, oferta de circuite turistice poate include destinatii de pe toate continentele, care vor include, fie deplasari din tara in tara, fie numai intr-o singura tara in diverse zone ale acesteia.

Am putea spune ca acest circuit se intinde pe o perioada lunga de timp, insa adevarul este cu totul altul, in multe dintre situatii. Timpul este insuficient, astfel incat vizitele se fac pe graba, iar turistii sunt nemultumiti de timpul scurt pe care il au la dispozitie pentru a vedea un oras, o tara sau o regiune anume.

Daca vreti ca vacanta sa nu se transforme intr-o goana si un stres permanent, este important sa stii dinainte programul si modul de deplasare pentru a avea timp si pentru odihna, pentru poze sau cumparaturi. Totusi, in ciuda lipsei de timp, beneficiul unor astfel de circuite turistice, este acela ca, iti ofera o perspectiva a locurilor in care vei vrea sa te intorci, pentru a le explora mai in amanunt.

Cel mai indicat ar fi sa apelezi la o agentie de turism cu experienta in organizarea de astfel de circuite turistice, pentru a fi sigur ca nu vei avea surprize neplacute. Siguranta oferita de aceste agentii consta in contactele si colaborarile pe care le are cu tarile unde organizeaza circuite precum si in planurile de rezerva atunci cand apar situatii neprevazute din motive independente de voi.

Dupa alegerea destinatiei si a agentiei de turism, fii atent la urmatorele:

Verificarea corectitudinii tuturor datelor personale din pasaport sau cartea de identitate. Copiii sub 18 ani care calatoresc cu unul dintre parinti, vor avea nevoie de acordul celuilalt parinte, legalizat la notariat, iar daca sunt insotiti de un adult, care nu este unul din parinti, va avea nevoie si de cazier judiciar pe care il va prezenta la frontiera. Copiii sub 14 ani neimpliniti, care nu au carte de identitate, vor avea nevoie de pasaport, ei neputand parasi Romania cu certificatul de nastere.

Transportul se poate face cu autocarul, cu opriri regulate la aproximativ 3 ore iar locurile vor fi rezervate si vor fi mentionate in contract, sau cu avionul, prin intermediul companiilor licentiate. In limita politei de asigurare, bagajele vor fi asigurate de firma transportatoare, pe toata durata deplasarii cu autocarul, si de compania aeriana pe durata transportului cu avionul;

Cazarea este foarte importanta, de aceea este necesar sa citesti cu atentie programul si contractul, sa nu te trezesti in cine stie ce hoteluri sau pensiuni, care nu respecta standardele minime de igiena si de confort. In anumite cazuri, agentia poate inlocui hotelurile mentionate in program, cu conditia pastrarii standardelor precum si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi, cu 2 zile inainte de data calatoriei.

Asigurarea medicala, desi este facultativa, ar trebui totusi incheiata, mai ales in daca pleci in circuite turistice in afara tarii, aceasta protejandu-te de orice fel de cazuri neprevazute, de boala sau accidente.

Citeste si Unde gasesti cea mai diversificata oferta de circuite exotice